Lovitura grea pentru Coreea de Nord: China aplica noile sanctiuni ONU si suspenda importuri cruciale

Luni, 14 August 2017, ora 16:42
1189 citiri
Lovitura grea pentru Coreea de Nord: China aplica noile sanctiuni ONU si suspenda importuri cruciale

China, principalul sustinator economic al Phenianului, a anuntat luni ca suspenda "in totalitate" importurile de fier, plumb, minereuri si produse marine provenind din Coreea de Nord, in concordanta cu noile sanctiuni ONU, relateaza AFP.

Incepand de marti, de la miezul noptii, "toate importurile de carbune, fier, minereu de fier, plumb, minereu de plumb si de animale acvatice si produse marine din Coreea de Nord vor fi interzise", a anuntat Ministerul Comertului intr-un comunicat. Este vorba despre "punerea in aplicare a rezolutiei ONU 2371", se precizeaza in comunicat.

China a preluat, anul trecut, peste 92% din exporturile nord-coreene, si ofera o sustinere economica si financiara vitala pentru regimul stalinist.

Beijingul, membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, a aprobat pe 6 august o a saptea runda de sanctiuni economice internationale impotriva Coreei de Nord.

Textul, riposta la cel mai recent tir al Phenianului cu rachete intercontinentale, va priva tara de venituri anuale de un miliard de dolari si ii retrage o sursa cruciala de moneda straina. ...citeste mai departe despre "Lovitura grea pentru Coreea de Nord: China aplica noile sanctiuni ONU si suspenda importuri cruciale" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#China lovitura Coreea Nord, #China suspendat importuri Coreea, #Coreea sanctiuni ONU China , #Stiri International