Lovitura electorala in Turcia: Alegerile din Istanbul, pierdute de partidul lui Erdogan, au fost anulate. Votul va fi reluat

Luni, 06 Mai 2019, ora 20:19
808 citiri

Consiliul suprem electoral (YSK) din Turcia a invalidat luni rezultatele alegerilor municipale de la Istanbul si a dispus ca acestea sa fie reluate, dupa cum au solicitat partidul de la guvernare si presedintele Recep Tayyip Erdogan, relateaza dpa si AFP.

"Alegerile de la Istanbul vor fi reluate", si-a exprimat satisfactia pe Twitter reprezentantul Partidului justitiei si dezvoltarii (AKP) pe langa YSK, Recep Ozel.

Pe 16 aprilie, formatiunea presedintelui Recep Tayyip Erdogan, AKP a inaintat o "contestatie extraordinara" la alegerile pentru primaria Istanbul, cerand anularea votului si reluarea alegerilor, invocand "nereguli" in votul de pe 31 martie.

Erdogan nu renunta la Istanbul: Vrea anularea alegerilor castigate de Opozitie si organizarea unui nou scrutin

O zi mai tarziu, consiliul electoral provincial i-a inmanat lui Ekrem Imamoglu, candidatul principalului partid de Opozitie, Partidul republican al poporului (CHP), certificatul oficial care atesta alegerea sa ca primar.

Desi AKP si-a proclamat victoria la nivel national in alegerile de la 31 martie, formatiunea a pierdut doua scrutine cruciale din punct de vedere politic si psihologic, la Ankara si Istanbul, noteaza dpa. ...citeste mai departe despre "Lovitura electorala in Turcia: Alegerile din Istanbul, pierdute de partidul lui Erdogan, au fost anulate. Votul va fi reluat" pe Ziare.com

#alegeri Istanbul anulate , #Stiri International