Londra impune restrictii exporturilor de vaccinuri impotriva gripei

Sambata, 31 Octombrie 2020, ora 00:20
506 citiri
Londra impune restrictii exporturilor de vaccinuri impotriva gripei
FOTO: Pixabay.com

Guvernul britanic a anuntat vineri instituirea unor restrictii la exporturile de vaccinuri impotriva gripei cu scopul de a asigura ca exista suficiente doze pentru populatia britanica, relateaza France Presse.

Ministerul Sanatatii explica intr-un comunicat ca "a luat aceasta masura ca raspuns la puternica cerere de vaccin antigripal provenind din alte tari cu scopul de a reduce riscul ca aceste produse sa fie exportate".

Aceasta "va proteja aprovizionarea noastra cu vaccinuri impotriva gripei in cadrul planurilor noastre de a furniza 30 milioane de vaccinuri impotriva gripei inaintea acestei ierni fara precedent", a indicat ministrul sanatatii Matt Hancock.

Programul public de vaccinare gratuita impotriva gripei a fost extins in acest an in Anglia din cauza pandemiei de COVID-19. Obiectivul autoritatilor din domeniul sanatatii este sa reduca riscurile de mortalitate in caz de contractare a doua maladii (gripa si COVID-19) si sa evite supraincarcarea spitalelor.

Persoanele testate pozitiv in acelasi timp de gripa si COVID-19 risca de doua ori mai mult sa moara decat cele afectate doar de COVID-19, a indicat luna trecuta o ancheta a Public Health England, serviciul de sanatate publica din Anglia. ...citeste mai departe despre "Londra impune restrictii exporturilor de vaccinuri impotriva gripei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vaccin, #guvern britanic, #vaccin gripa, #ministerul sanatatii , #Stiri International