Lloyds Banking va disponibiliza inca 585 de angajati

Joi, 21 Ianuarie 2010, ora 16:34
1678 citiri
Lloyds Banking va disponibiliza inca 585 de angajati

Brupul bancar britanic Lloyds Banking Group (LBG), rezultat in urma fuziunii dintre HBOS si Lloyds TSB la inceputul anului 2009, a anuntat joi ca va disponibiliza 585 de angajati, dupa alte 15.500 de locuri de munca suprimate anul trecut, relateaza cotidianul belgian L'Echo.

Anuntul a fost facut initial de sindicatul Unite, cel mai mare din tara, ce a indicat suprimarea a 400 de locuri de munca din centrele de creditare Black Horse, si posibila disponibilizare a altor 185 de persoane.

Grupul a anuntat ca este pe cale sa efectueze o serie de modificari in cadrul diviziilor, ce vor afecta 685 de locuri de munca pana in martie 2011 si care vor implica disponibilizarea a 585 de angajati.

Lloyds a confirmat suspendare a 455 de posturi din cadrul Black Horse, decizie ce echivaleaza cu inchiderea tuturor centrelor acestei filiale, dar si suspendarea a 130 de locuri de munca in cadrul diviziei de retail banking.

Banca a anuntat ca politica sa se axeaza pe incurajarea disponibilizarilor voluntare.

"Concedierile vor fi utilizate ca o ultima masura", a asigurat banca.

Rob MacGregor, delegat al sindicatului, a declarat ca Unite "este profund dezamagit de decizia LBG de a inchide toate centrele Black Horse, intr-un moment in care numeroase familii au probleme cu controlarea finantelor".

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lloyds banking, # disponibilizari, # angajati , #Stiri International