Lloyds a finalizat majorarea de capital de 13,5 miliarde euro

Luni, 14 Decembrie 2009, ora 17:02
1460 citiri
Lloyds a finalizat majorarea de capital de 13,5 miliarde euro

Grupul bancar britanic Lloyds Banking Group, detinut in proportie de 43% de stat, a finalizat luni majorarea de capital record, ce viza strangerea a 13,5 miliarde euro, a anuntat grupul, intr-un comunicat, relateaza Les Echos, citat de NewsIn. 

Banca anuntase dimineata ca actionarii existenti au subscris 95,3% din actiunile care le-au fost oferite, iar dupa-amiaza a precizat ca bancile care au intermediat operatiunea au plasat toate titlurile ramase nesubscrise la pretul de 55,5 pence bucata.

Majorarea de capital reprezinta etapa cea mai importanta in cadrul unei operatiuni mai largi, de strangere a 22 miliarde de lire (sau peste 24 miliarde euro), lansata de grup pentru a evita apelarea la planul guvernamental de garantare a activelor toxice, ce ar fi dus la majorarea participatiei statului in capitalul grupului.

Statul va ramane, astfel, cu o detinere minoritara, de 43% din actiunile Lloyds Banking Group, spre deosebire de concurentul Royal Bank of Scotland (RBS), la care participatia statului va urca de la 70% la 84% in urma participarii la schema guvernamentala de garantare.

Cealalta etapa a operatiunii de strangere de fonduri, constand in conversia unor datorii in actiuni, a fost finalizata anterior. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#capital, #euro, #lloyds, #majorare , #Stiri International