Șanse mari ca livrările de gaz rusesc prin conducta Nord Stream să fie reluate. Când este așteptat momentul adevărului

Miercuri, 20 Iulie 2022, ora 07:23
535 citiri
Șanse mari ca livrările de gaz rusesc prin conducta Nord Stream să fie reluate. Când este așteptat momentul adevărului
Fluxurile de gaze ruseşti prin conducta Nord Stream 1 ar urma să repornească la timp FOTO Gazprom

Fluxurile de gaze ruseşti prin conducta Nord Stream 1 ar urma să repornească la timp, joi, după finalizarea lucrărilor de întreţinere programate, au declarat pentru Reuters două surse familiare cu planurile de export.

Conducta, care asigură mai mult de o treime din exporturile ruseşti de gaze naturale către Uniunea Europeană, a fost oprită pentru zece zile de întreţinere anuală, pe 11 iulie.

Marţi, livrările de gaze prin conductă au fost reluate pentur scurt timp, în timpul unor teste.

Sursele, care vorbesc sub rezerva anonimatului din cauza sensibilităţii problemei, au declarat pentru Reuters că gazoductul ar trebui să reia operaţiunile la timp, dar la o capacitate mai mică faţă de capacitatea sa de aproximativ 160 de milioane de metri cubi (mcm) pe zi.

Gigantul energetic Gazprom, controlat de Kremlin, a redus luna trecută exporturile de gaze pe această rută la 40% din capacitate, invocând întârzieri în returnarea unei turbine pentru care Siemens Energy a efectuat liucrări de întreţine în Canada.

”Ei (Gazprom) vor reveni la nivelurile văzute înainte de 11 iulie”, a spus una dintre surse despre volumele de gaze aşteptate prin Nord Stream 1 începând de joi.

Contractul olandez de referinţă pe termen de o lună pentru gaze a scăzut cu 3% după ce Reuters a scris despre reluarea livrărilor de gaze, începând de joi.

La începutul zilei, contractul a fost tranzacţionat în creştere, după ce Wall Street Journal a relatat că Comisia Europeană nu se aşteaptă ca livrările Nord Stream 1 să fie reluate după întreţinere.

Gazprom şi Nord Stream 1 nu au răspuns solicitărilor de comentarii, marţi. ...citeste mai departe despre "Șanse mari ca livrările de gaz rusesc prin conducta Nord Stream să fie reluate. Când este așteptat momentul adevărului" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#gazprom, #Europa, #Rusia, #livrari , #Stiri International