Francezii isi aleg presedintele - LIVE - Sondajele din ziua votului arata ca Macron va castiga cu peste 60%

Duminica, 07 Mai 2017, ora 17:24
1716 citiri
Francezii isi aleg presedintele - LIVE - Sondajele din ziua votului arata ca Macron va castiga cu peste 60%
Foto: Facebook/ Emmanuel Macron

Francezii merg azi la urne, pentru a-si alege noul presedinte. In al doilea tur al alegerilor ei au de ales intre Emmanuel Macron si Marine Le Pen.

Scrutinul ar putea reprezenta un punct de cotitura in istoria tarii - primul presedinte femeie, in persoana extremistei si euroscepticei Marine Le Pen, sau cel mai tanar lider de la Elysee, centristul Emmanuel Macron, singurul de pana acum care ar ajunge in fruntea republicii franceze inainte de a implini 40 de ani.

Toate sondajele il indica drept castigator pe Macron, care de altfel este sustinut de majoritatea liderilor europeni.

Ziare.com va prezinta, in format LIVE TEXT, desfasurarea evenimentelor si ce spun exit-poll-urile:

17:15 - Ultimele sondaje de opinie realizate chiar in ziua votului arata ca Emmanuel Macron poate miza pe un scor de peste 60%. Victoria sa a fost prevazuta de trei institute diferite de sondare a opiniei publice, arata presa din Belgia, in conditiile in care presa franceza nu are voie sa publice astfel de estimari inainte de inchiderea urnelor.

Prezenta la vot ramane in continuare importanta, la fel ca numarul voturilor anulate.

Este vorba despre sondaje de opinie clasice, nu de exit-poll-uri. Previziunile pe baza raspunsurilor oferite de alegatorii care au iesit de la urne vor fi anuntate abia dupa ora locala 19:00 (20:00, ora Romaniei), cand se inchid urnele, iar primele rezultate oficiale vor fi anuntate la ora 20:00, ora Frantei.

16:35 - Francezii care voteaza peste hotare se asteptau sa stea la cozi pentru a vota, insa de data aceasta nu a mai fost la fel de mare aglomeratia. Cel putin asa s-a intamplat la Ambasada Frantei din Londra, unde un corespondent BBC transmite ca a votat in numai 3 minute. Pentru moment nu este foarte clar daca prezenta la vot a fost mai mica decat de obicei sau organizarea a fost mai buna.

15:06 - Prefectura Politiei din Franta a anuntat pe Twitter ca este vorba despre un simplu control, ca masura de precautie pentru evenimentul din aceasta seara.

#Louvre Il s'agit de simples verifications en cours conduites par mesure de precaution.- Prefecture de police (@prefpolice) May 7, 2017

15:01 - Iata si imagini cu actiunea Politiei din zona Muzeului Luvru:

French police have been called to The Louvre in Paris over a security threat pic.twitter.com/T5bwOskqhv- Sky News (@SkyNews) May 7, 2017

14:46 - Politistii au evacuat esplanada din fata Muzeului Luvru, din motive de securitate, informeaza AP. Emmanuel Macron a anuntat c ...citeste mai departe despre "Francezii isi aleg presedintele - LIVE - Sondajele din ziua votului arata ca Macron va castiga cu peste 60%" pe Ziare.com

#presedinte Franta Macron Le Pen, #alegeri Franta Macron Le Pen, #rezultate alegeri Franta, #alegeri prezidentiale Franta turul al doilea, #alegeri prezidentiale Franta live, #alegeri prezidentiale Franta Macron Le Pen , #Stiri International