Liderii UE, la unison LIVE: Fara acces la piata unica pentru UK, daca nu respecta libera circulatie

Miercuri, 29 Iunie 2016, ora 17:03
925 citiri
Liderii UE, la unison LIVE: Fara acces la piata unica pentru UK, daca nu respecta libera circulatie
Foto: Arhiva/Ziare.com

Discutii cruciale pentru soarta UE au avut loc si miercuri la Bruxelles. Liderii celor 27 de state europene, fara Marea Britanie, s-au reunit din nou in capitala Belgiei, dupa o zi de marti plina de dezbateri aprinse.

Presedintele Klaus Iohannis, care a participat la summit, a prezentat concluziile pentru tara noastra. Seful statului a spus ca Romania se pregateste sa sarbatoreasca 10 ani de la aderarea la UE si ca, pentru asta, la intoarcerea in tara, va convoca discutii cu partidele si reprezentanti ai BNR pentru a pune la punct "un nou proiect de tara post-aderare".

Ba mai mult, desi Uniunea trece prin cea mai tulbure perioada dupa votul referendumului din Marea Britanie, Iohannis sustine ca avem sanse tot mai mari pentru a intra in Schengen. El a pastrat insa misterul, spunand ca a "avut discutii cu lideri relevanti pe aceasta tema", dar nu vrea sa intre acum in detalii.

Despre Brexit, subiectul fierbinte al summit-ului, Iohannis nu a avut multe de spus, insa i-a asigurat ...citeste mai departe despre "Liderii UE, la unison LIVE: Fara acces la piata unica pentru UK, daca nu respecta libera circulatie" pe Ziare.com

#discutii Bruxelles miercuri, #intalniri miercuri Bruxelles, #iesire Marea Britanie UE discutii Bruxelles , #Stiri International