Lituania va intra sambata in lockdown pentru trei saptamani din cauza cresterii infectarilor cu noul coronavirus

Miercuri, 04 Noiembrie 2020, ora 17:50
430 citiri
Lituania va intra sambata in lockdown pentru trei saptamani din cauza cresterii infectarilor cu noul coronavirus
Masini pe strazile din Riga FOTO Unsplash

Guvernul Lituaniei a decis miercuri, 4 noiembrie, ca tara sa intre intr-un lockdown, incepand din 7 noiembrie, timp de trei saptamani, pentru a incetini raspandirea COVID-19, dupa ce in ultimele saptamani s-a inregistrat o accelerare a infectiilor cu noul coronavirus in tara baltica, transmite Reuters.

Lituania, care in luna martie a impus un lockdown pentru doua luni, a raportat miercuri 639 de noi cazuri de COVID-19 in ultimele 24 de ore, de trei ori mai multe decat in 20 octombrie. Numarul total al cazurilor de COVID-19 a ajuns la 18.092, iar cel al deceselor la 182.

Europa trece prin al doilea val al pandemiei de COVID-19, numeroase tari, printre care Franta, Regatul Unit si Germania, optand pentru noi lockdown-uri.

''Totul este in mainile noastre, succesul va depinde de cat de temeinic urmam ordinele si recomandarile'', a declarat premierul lituanian Saulius Skvernelis.

Executivul de la Vilnius a subliniat ca oamenii trebuie sa evite adunarile si calatoriile neesentiale si a incurajat populatia sa lucreze de acasa, acolo unde este posibil.

Grupurile mai mari de 5 persoane vor fi interzise, iar la evenimente private precum nunti si inmormantari vor putea participa cel mult 10 persoane.

Scolile gimnaziale, liceele, universitatile si salile de fitness vor fi inchise, iar magazinele vor limita numarul clientilor. Restaurantele vor putea vinde exclusiv produse la pachet.

Tara vecina Letonia va decide vineri daca introduce un lockdown incepand de saptamana viitoare. Aceasta a raportat miercuri 313 de noi cazuri de COVID-19 in 24 de ore, numarul total de la inceputul pandemiei ajungand la 6.439.

Lituania a anuntat miercuri o rata de 3,409 cazuri la 1.000 de locuitori, iar Letonia 1,474 cazuri la 1.000 de locuitori.

Belgia, care se afla in fruntea listei elaborate de Centrul European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (ECDPC), a raportat o rata de 16,694 la 1.000 de locuitori. ...citeste mai departe despre "Lituania va intra sambata in lockdown pentru trei saptamani din cauza cresterii infectarilor cu noul coronavirus" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele două luni din 2024 a fost de 4.328, în creştere cu 38,58% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor...
#Lituania, #lockdown, #crestere, #Covid 19, #pandemie , #Stiri International