Liderul partidului de guvernamant de la Varsovia ataca dur UE: Polonia are dreptul moral sa spuna NU refugiatilor

Sambata, 01 Iulie 2017, ora 17:16
1898 citiri
Liderul partidului de guvernamant de la Varsovia ataca dur UE: Polonia are dreptul moral sa spuna NU refugiatilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderul Partidului Lege si Justitie (PiS), Jaroslaw Kaczynski, a declarat sambata dupa-amiaza ca polonezii au dreptul moral sa le spuna "nu" refugiatilor, desi Comisia Europeana a lansat recent o procedura de infringement dupa refuzul Varsoviei de a primi cota de refugiati alocata de catre Bruxelles.

"Noi nu am exploatat tarile din care provin refugiatii care vin in aceste zile in Europa. Noi nu le-am folosit forta de munca si, in final, noi nu i-am invitat in Europa. Noi avem dreptul moral de a spune nu", a declarat Kaczynski la Conventia PiS, organizata in localitatea Przysucha, transmite Reuters.

Comisia Europeana a lansat luna trecuta o procedura de infringement impotriva Poloniei, Cehiei si Ungariei pentru ca au refuzat sa primeasca cotele de solicitanti de azil alocate de catre Bruxelles.

Din pozitia de lider al formatiunii de guvernamant, Kaczynski a criticat adeseori schema de relocare pentru migrantii din Uniunea Europeana.

De asemenea, acesta a spus ca nu va accepta ca formatiunea conservatoare sa fie catalogata drept antieuropeana, dupa ce a sustinut in urma cu 13 ani aderarea la UE.

"Faptul ca apreciem fondurile europene, asta nu inseamna ca am pierdut dreptul sa facem anumite evaluari, inclusiv cele legate de contextul istoric", a completat Kaczynski.

Liderul PiS s-a plans ca polonezii nu au primit niciodata compensatii pentru pierderile suferite in urma celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

In timpul discursului, acesta a precizat ca Executivul ar trebui sa creasca cheltuielile sociale, atat timp cat situatia economica permite o asemenea masura. Jaroslaw Kaczynski a precizat ca exista, de asemenea, nevoia reducerii capitalului strain in piata mass-media din Polonia.

Citeste si Lupte de strada in Polonia, dupa ce un localnic a fost injunghiat de migranti din Africa de NordE haos in Polonia: Politicienii au fost scosi de politie din Parlament, se anunta noi proteste (Galerie foto & Video)Polonia anunta ca va incepe sa puna bete-n roate Uniunii Europene si sa joace dur la BruxellesMacron intra in conflict cu Polonia: Promite sanctiuni europene impotriva ei daca va fi ales presedinte. Varsovia reactioneaza ...citeste mai departe despre "Liderul partidului de guvernamant de la Varsovia ataca dur UE: Polonia are dreptul moral sa spuna NU refugiatilor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Polonia refugiati UE , #Stiri International