Liderul laburistilor le promite britanicilor patru zile libere in plus, daca va castiga alegerile

Duminica, 23 Aprilie 2017, ora 21:00
715 citiri
Liderul laburistilor le promite britanicilor patru zile libere in plus, daca va castiga alegerile
Foto: Facebook/ Jeremy Corbyn

Liderul Opozitiei laburiste din Marea Britanie, Jeremy Corbyn, a promis duminica sa le ofere britanicilor patru zile de sarbatoare suplimentare daca va fi ales premier la scrutinul legislativ anticipat de la 8 iunie.

Potrivit liderului laburist, acest cadou electoral ar avea un dublu obiectiv: le-ar permite britanicilor "sa petreaca mai mult timp in familie", dar si sa "celebreze unitatea" unei tari marcate de regionalisme, facand sarbatori din zilele sfintilor celor patru natiuni care constituie Regatul Unit: Anglia (Saint George), Scotia (Saint Andrew), Tara Galilor (Saint David) si Irlanda de Nord (Saint Patrick).

"Rar cele patru natiuni care constituie marea noastra tara au fost mai divizate ca astazi din cauza politicilor nefaste ale acestui guvern conservator. Acolo unde Theresa May divizeaza, Partidul Laburist va reuni cele patru natiuni ale noastre", a subliniat Jeremy Corbyn intr-un comunicat.

Amenintarile la adresa coeziunii Regatului Unit au fost amplificate dupa votul pentru Brexit din iunie 2016 prin pretentiile de independenta ale nationalistilor scotieni si perspectiva unei reveniri la frontiere intre Irlanda de Nord si vecinul sau sudic.

Corbyn a insistat de asemenea asupra faptului ca Regatul Unit are mai putine zile libere decat majoritatea celorlalte tari din G20. In prezent, englezii si galezii beneficiaza de opt zile de sarbatoare, scotienii - de noua, iar nord-irlandezii - de zece.

Jeremy Corbyn si laburistii sunt in mare dificultate in sondaje in perspectiva scrutinului anticipat de la 8 iunie pe care premierul Theresa May mizeaza pentru a-si intari majoritatea si a negocia astfel mai bine Brexitul.

Duminica, un studiu ComRes pentru Sunday Mirror indica faptul ca jumatate dintre britanici sustin Partidul Conservator, in timp ce sprijinul pentru laburisti este plafonat la 25%.

Este pentru prima data din ianuarie 1951 cand conservatorii ating pragul simbolic de 50% din intentiile de vot. ...citeste mai departe despre "Liderul laburistilor le promite britanicilor patru zile libere in plus, daca va castiga alegerile" pe Ziare.com

#Jeremy Corbyn zile sarbatoare Marea Britanie, #liderul laburistilor Marea Britanie zile sarbatoare , #Stiri International