Liderii lumii, alaturi de Rusia dupa atentatul de la Sankt Petersburg: Merkel condamna "actul barbar", Trump e ingrozit

Luni, 03 Aprilie 2017, ora 22:42
719 citiri

Liderii internationali au transmis mesaje de condoleante poporului rus si familiilor persoanelor care si-au pierdut viata in atentatul terorist care a zguduit o garnitura de metrou din metropola Sankt Petersburg.

Pana in acest moment si-au pierdut viata zece persoane, in vreme ce alte 37 au fost ranite dupa explozia unui dispozitiv improvizat intre statiile Piata Senaia la Tehnologiceski Institut.

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat ca anchetatorii incearca sa determine in acest moment daca este vorba de un atentat terorist, dar premierul Medvedev a spus clar ca este vorba de un "atac terorist" in Sankt Petersburg. De altfel, a si fost intre timp deschisa o ancheta pentru "act terorist" si politia a dat in urmarire doi suspecti.

Citeste mai multe despre:

LIVE Explozie la metroul din Sankt Petersburg soldata cu 10 morti si zeci de raniti. A fost deschisa ancheta pentru "act terorist"Explozie la metroul din Sankt Petersburg: Politia are un suspect. A lasat o servieta in vagonul afectat (Foto)

Pana se va stabili insa cine se face responsabil de atentatul din Sankt Petersburg, liderii lumii au trimis mesaje de condoleante poporului rus si au condamnat in termeni duri atacul.

Cancelarul german Angela Merkel a condamnat "actul barbar" de la metroul din Sankt Petersburg.

Donald Trump a sustinut ca explozia de la metrou este o "chestie ingrozitoare - se intampla peste tot in lume - un lucru absolut oribil".

Printre primii lideri internationali care au transmis condoleante poporului rus s-a numarat ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, care trebuia la finele saptamanii trecute sa mearga in prima sa vizita la Moscova, amanata ca urmare a reprogramarii unui summit NATO.

"Sunt oripilat de stirea cu privire la explozia din Sankt Petersburg. Gandurile mele se indreapta spre victime si spre familiile lor", a anuntat Boris Johnson.

De asemenea, omologul sau german s-a aratat "profund intristat" atunci cand a primit informatii despre explozia din Sankt Petersburg.

"Mare parte din ce stim indica ca este vorba de un atac perfid impotriva unor oameni inocenti care isi vedeau de rutina zilnica", a declarat ministrul Sigmar Gabriel.

Seful diplomatiei germane a precizat ca gandurile sale se indreapta in asemenea momente spre "prietenii nostri din Rusia, spre victime si familiilor lor" dupa explozia din Sankt Petersburg.

Ministrul de Externe de la Paris a sustinut ca tara sa ramane solidara cu Rusia.

Declaratii asemanato ...citeste mai departe despre "Liderii lumii, alaturi de Rusia dupa atentatul de la Sankt Petersburg: Merkel condamna "actul barbar", Trump e ingrozit" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lideri mesaje atentat Sankt Petersburg , #Stiri International