Liderii europeni il felicita pe Macron, noul presedinte al Frantei: Este o victorie impotriva stirilor false

Duminica, 07 Mai 2017, ora 22:10
1616 citiri

Emmanuel Macron a castigat al doilea tur al alegerilor prezidentiale din Franta, organizat duminica, cu 65% din voturi, potrivit exit-poll-urilor, invingand-o pe contracandidata sa, Marine Le Pen, de extrema-dreapta. Noul ocupant al Palatului Elysee a fost felicitat de liderii europeni pentru victoria sa.

Purtatorul de cuvant al cancelarului german Angela Merkel a transmis ca rezultatul scrutinului din Hexagon da un semnal puternic pentru o Europa unita.

"Felicitari, Emmanuel Macron. Victoria ta e o victorie pentru o Europa unita si puternica, dar si pentru prietenia franco-germana", a transmis Steffen Seibert, purtatorul de cuvant al cancelarului german Angela Merkel.

La randul sau, premierul britanic Theresa May, l-a felicitat pe candidatul centrist la alegerile din Franta.

"Prim-ministrul il felicita cu caldura pe presedintele ales Macron. Franta este unul dintre cei mai apropiati aliati ai nostri si abia asteptam sa lucram impreuna cu noul presedinte", se arata intr-o declaratie oficiala transmisa de biroul premierului britanic.

De asemenea, actualul ocupant al Palatului Elysee, Francois Hollande, a spus ca l-a sunat pe Macron in urma rezultatului exit-poll-ului. Din punctul sau de vedere, votul covarsitor este si unul pro-european iar francezii au votat pentru deschiderea catre restul lumii.

Si presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si-a exprimat bucuria legata de victoria lui Macron.

"Sunt incantat de ideea ca voi, francezii, ati aparat Europa puternica si progresista, care isi protejeaza toti cetatenii", a transmis liderul CE, intr-o scrisoare.

Donald Tusk, presedintele Consiliului European, crede ca victoria lui Macron este si o victorie impotriva stirilor false (fake news).

Felicitations a @EmmanuelMacron, aux francais qui ont choisi la Liberte, l'Egalite et la Fraternite et dit non a la tyrannie des "fake-news"- Donald Tusk (@eucopresident) May 7, 2017

Emmanuel Macron o invinge pe Marine Le Pen si castiga alegerile din Franta cu 65% din voturi - exit poll LIVE

C.P. ...citeste mai departe despre "Liderii europeni il felicita pe Macron, noul presedinte al Frantei: Este o victorie impotriva stirilor false" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#reactii Emmanuel Macron presedinte Franta, #Emmanuel Macron presedinte Franta , #Stiri International