Lehman Brothers: 2 mld de dolari din vanzarea a doua banci

Luni, 06 Decembrie 2010, ora 00:16
1047 citiri
Lehman Brothers: 2 mld de dolari din vanzarea a doua banci

Banca de investitii Lehman Brothers, intrata in faliment in urma cu doi ani, a finalizat planurile de recapitalizare a doua banci subsidiare din SUA, din vanzarea carora ar putea obtine doua miliarde de dolari, transmite Financial Times, informeaza Mediafax.

Reluarea activitatii bancilor si pregatirea acestora pentru vanzare ar putea dura mai multe luni.

Astfel, Aurora, banca ipotecara din statul Delaware si al optulea intermediar de servicii ipotecare ca marime din SUA, va primi lichiditati si active lichide de 871 milioane de dolari, iar Woodlands, banca axata pe creditarea pentru companii va primi 75 milioane de dolari.

Lehman va accepta sa plateasca si 200 de milioane de dolari pentru un proces in care este implicata institutia de credit Woodlands.

Autoritatile de reglementare ofera Lehman o perioada de 18 luni pentru a vinde cele doua banci.

Valoarea de piata a bancilor este estimata de Lehman la 1,5 miliarde de dolari. Banca aflata in faliment va redobandi si fonduri de 500 de milioane de dolari folosite drept garantii pentru cele doua institutii financiare.

Fondurile de doua miliarde de dolari care ar putea fi obtinute reprezinta o mica parte din pretentiile de 250 de miliarde de dolari ridicate impotriva Lehman, dar se adauga unor fonduri de 60 de miliarde de dolari recuperate pana in prezent. 

#lehman brothers, #vanzare, #banci , #Stiri International