Legendarul robot canin Aibo a ramas fara "veterinari" care sa-l repare

Miercuri, 12 Noiembrie 2014, ora 08:42
1250 citiri
Legendarul robot canin Aibo a ramas fara "veterinari" care sa-l repare
Foto: blogs.cotemaison.fr

Binecunoscutul caine-robot Aibo, lansat cu un enorm succes de compania japoneza Sony in 1999, este sortit disparitiei intrucat nu mai exista piese de schimb si nici persoane capabile sa-l repare, informeaza marti EFE.

Din luna martie, compania nipona nu mai primeste cereri de reparare a celebrei mascote automate in forma de caine, care latra, identifica fata stapanului sau si isi dezvolta propriul caracter in functie de interactiunea cu persoana apropiata si mediul inconjurator, transmite Agerpres.

Pentru a putea prelungi viata mascotelor lor, proprietarii de Aibo au deschis o pagina de internet in care schimba informatii pentru a putea face reparatiile necesare, iar unii dintre inginerii care au lucrat la fabricarea robotului si care au iesit intre timp la pensie au creat o firma pentru a le veni in ajutor.

Creat initial in 1993, ca parte a unui proiect de cercetare, Aibo a revolutionat conceptul de robot domestic si, cu toate ca initial nu a existat intentia realizarii unei productii industriale, s-a ajuns la comercializarea a trei tipuri diferite de roboti, in valoare medie de 2.000 de dolari bucata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#robot canin Aibo, #caine robot Aibo , #Stiri International