Țara în care Google testează blocarea conținutului pentru unii utilizatori. Legea știrilor online provoacă tensiuni peste ocean

Vineri, 24 Februarie 2023, ora 07:08
599 citiri
Țara în care Google testează blocarea conținutului pentru unii utilizatori. Legea știrilor online provoacă tensiuni peste ocean
Google testează blocarea conţinutului de ştiri pentru unii utilizatori canadieni FOTO Arhivă

Google, parte a grupului Alphabet, lansează teste care blochează accesul la conţinutul de ştiri pentru unii utilizatori canadieni, ca parte a unui posibil răspuns la proiectul de lege al guvernului referitor la ştirile online.

”Online News Act” (Legea ştirilor online) sau proiectul de lege C-18 al Camerei Comunelor, introdus în aprilie de guvernul liberal al lui Justin Trudeau, a stabilit reguli pentru a forţa platforme precum Facebook, parte a grupului Meta, şi Google să negocieze oferte comerciale şi să plătească editorii de ştiri pentru conţinutul lor.

”Testăm pentru scurt timp răspunsurile potenţiale, prin produsele noastre, la Proiectul C-18, care afectează un procent foarte mic de utilizatori canadieni. Efectuăm mii de teste în fiecare an pentru a evalua orice modificări potenţiale ale Căutării”, a declarat un purtător de cuvânt al Google într-o declaraţie trimisă prin e-mail către Reuters.

Gigantul tehnologic a confirmat că testele limitate în timp, care au impact asupra unei eşantionări aleatorii de mai puţin de 4% dintre utilizatorii din Canada, ”limitează vizibilitatea ştirilor canadiene şi internaţionale în diferite grade”.

O purtătoare de cuvânt a ministrului canadian al Patrimoniului, Pablo Rodriguez, a spus că canadienii nu vor fi intimidaţi şi a numit că este dezamăgitor faptul că Google împrumută din manualul Meta.

”Canadienii trebuie să aibă acces la ştiri de calitate, bazate pe fapte la nivel local şi naţional, şi de aceea am introdus Legea Ştirilor Online. Giganţii tehnologiei trebuie să fie mai transparenţi şi mai responsabili în faţa canadienilor”, a spus purtătorul de cuvânt.

Anul trecut, Facebook a avertizat că ar putea bloca partajarea conţinutului de ştiri pe platforma sa din Canada, din cauza preocupărilor legate de legislaţia care ar obliga platformele digitale să plătească editorii de ştiri.

O lege australiană similară, care a intrat în vigoare în martie 2021, după ce discuţiile cu marile firme de tehnologie au dus la o scurtă închidere a fluxurilor de ştiri Facebook în ţară, a funcţionat în mare măsură, a spus un raport guvernamental.

Industria media de ştiri din Canada a făcut presiuni împotriva Facebook şi a cerut guvernului mai multă reglementare a companiilor tehnologice, pentru a permite industriei să recupereze pierderile financiare pe care le-a suferit în anii în care Facebook şi Goo ...citeste mai departe despre "Țara în care Google testează blocarea conținutului pentru unii utilizatori. Legea știrilor online provoacă tensiuni peste ocean" pe Ziare.com

Google, dată în judecată de 32 de trusturi media din cauza unor presupuse abuzuri privind publicitatea digitală. „Au suferit pierderi”
Google, dată în judecată de 32 de trusturi media din cauza unor presupuse abuzuri privind publicitatea digitală. „Au suferit pierderi”
Compania Google, parte a grupului Alphabet, este dată în judecată pentru de 2,1 miliarde de euro (2,3 miliarde de dolari) de către 32 de grupuri media, inclusiv Axel Springer şi Schibsted,...
CEO-ul Google critică greșelile Gemini. Generatorul de imagini, acuzat de părtinire rasială
CEO-ul Google critică greșelile Gemini. Generatorul de imagini, acuzat de părtinire rasială
CEO-ul Google, Sundar Pichai, a abordat greşelile companiei în materie de inteligenţă artificială, care au determinat compania să-şi retragă offline funcţia de generare de imagini Gemini,...
#stiri, #Google, #lege, #Canada , #Stiri International