Lectia britanica pentru viitorul Europei

Duminica, 26 Iunie 2016, ora 19:17
695 citiri
Lectia britanica pentru viitorul Europei

Ne comportam ca si cum votul britanicilor a venit de nicaieri, desi tot mai multe voci acuza birocratia si centralismul bruxelez iar unele au atras atentia asupra lui inca de acum trei decenii, cand "Maastrichtul" parea suficient inclusiv pentru euroentuziasti.

Sunt destule voci care spun ca votul britanicilor subrezeste Uniunea Europeana. E de fapt invers, caci plecarea britanicilor e efectul si nu cauza degringoladei prin care trece proiectul european.

Sa le luam pe rand. Londra semnaleaza de trei decenii Bruxelles-ului ca drumul pe care a luat-o integrarea europeana este unul gresit. Margaret Thatcher a fost primul lider britanic care a atentionat ca adoptarea monedei euro va fi un fiasco si ca deficitul de democratie creat prin construirea unei caste a birocratilor nealesi va fi un fiasco.

Traditia liberala si democratica a facut ca Marea Britanie sa fie singura putere europeana care sa nu fi fost cucerita niciodata de o ideologie totalitara si tara care a salvat Europa ...citeste mai departe despre "Lectia britanica pentru viitorul Europei" pe Ziare.com

#Brexit Marea Britanie, #marea britanie uniunea europeana , #Stiri International