Lavrov acuza SUA ca au cerut Rusiei sa nu atace gruparea afiliata al-Qaida din Siria

Sambata, 04 Iunie 2016, ora 17:02
1552 citiri
Lavrov acuza SUA ca au cerut Rusiei sa nu atace gruparea afiliata al-Qaida din Siria
Foto: captura video Russia Today

Implementarea unor masuri specifice si mai eficiente impotriva Statul Islamic si a Frontului Al-Nusra ar trebui sa fie principala prioritate a Rusiei si a Statelor Unite, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Acesta a precizat ca americanii i-au cerut Moscovei sa nu lanseze raiduri aeriene impotriva Frontului Al-Nusra, aripa siriana a retelei teroriste Al-Qaida, deoarece ar putea fi raniti si membri ai "opozitiei moderate".

"Statele Unite ne spun sa nu lovim Frontul Al-Nusra, deoarece exista in acele teritorii si grupari ale opozitiei 'normale'", a spus Lavrov intr-un interviu pentru o publicatie locala, citat de Russia Today.

Ministrul a adaugat ca "astfel de grupuri de opozitie ar trebui sa paraseasca pozitiile teroriste" si a amintit ca Rusia a stabilit un termen limita pentru ca opozitia moderata sa paraseasca teritoriile ocupate de extremisti, pe care a fost de acord ulterior sa il ...citeste mai departe despre "Lavrov acuza SUA ca au cerut Rusiei sa nu atace gruparea afiliata al-Qaida din Siria" pe Ziare.com

#Rusia atacuri aeriene Siria, #Rusia SUA Siria, #Front Al Nusra , #Stiri International