Laureata premiului Nobel pentru Literatura avertizeaza UE: Homo sovieticus nu se va schimba!

Sambata, 10 Octombrie 2015, ora 22:13
924 citiri
Laureata premiului Nobel pentru Literatura avertizeaza UE: Homo sovieticus nu se va schimba!
Foto: Captura Youtube/Mediapart

Laureata premiului Nobel pentru literatura din acest an, belarusa Svetlana Alexievitch, a avertizat sambata, la Berlin, impotriva unei apropieri de presedintele belarus, Aleksandr Lukasenko, aflat in fruntea unei "dictaturi soft", in conditiile in care Uniunea Europeana se pregateste sa ridice sanctiunile impotriva acestuia.

"La fiecare patru ani, noi lideri europeni vin la putere si cred ca pot rezolva problema Lukasenko, fara sa stie ca el este un om nedemn de incredere", a declarat scriitoarea belarusa intr-o conferinta de presa la Berlin, in ajunul alegerilor prezidentiale de duminica din tara sa care, in opinia ei, sunt decise dinainte.

"Este un 'om sovietic' si nu se va schimba", a spus ea, referindu-se la conceptul "homo sovieticus" intalnit in opera sa cu privire la dificultatea tarilor din fostul bloc sovietic de a se elibera de o conceptie autoritara a politicii si societatii.

Uniunea Europeana se pregateste sa suspende sanctiunile impotriva presedintelui din ...citeste mai departe despre "Laureata premiului Nobel pentru Literatura avertizeaza UE: Homo sovieticus nu se va schimba!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Laureata Nobel Literatura avertizeaza Lukasenko , #Stiri International