La presiunile UE, Croatia face un pas inapoi in disputa cu Serbia pe refugiati

Sambata, 26 Septembrie 2015, ora 13:31
739 citiri
La presiunile UE, Croatia face un pas inapoi in disputa cu Serbia pe refugiati
Foto: Ziare.com/Anca Magurean

Croatia a acceptat, vineri, sub presiunile exercitate de catre UE, sa anuleze blocada pe care a instituit-o la frontiera cu Serbia, care a condus la o deteriorare a relatiilor bilaterale, in timp ce Ungaria si-a anuntat intentia ferma de a inchide in curand usa migrantilor din Croatia.

"Frontiera a fost deblocata la ora locala 17:00 (18:00, ora Romaniei). Toate vehiculele, indiferent de numerele lor de inmatriculare, pot intra in Croatia", a anuntat Ministerul de Interne de la Zagreb, relateaza AFP.

Devenita o tara de tranzit majora in Balcani, dupa ce Budapesta a inchis frontiera migrantilor venind dinspre Serbia, Croatia si-a inchis saptamana aceasta frontiera vehiculelor sarbesti, in semn de protest fata de afluxul de migranti dinspre Serbia.

Refugiatii infierbanta din nou Balcanii: Serbia ia o masura radicala impotriva Croatiei (Video)

In fata amplorii pe care a luat-o criza dintre cele doua tari - cea mai grava de la conflictul armat din anii '90 -, Bruxelles-ul a ...citeste mai departe despre "La presiunile UE, Croatia face un pas inapoi in disputa cu Serbia pe refugiati" pe Ziare.com

#Croatia deschide granita Serbia, #Croatia Serbia refugiati , #Stiri International