La o saptamana dupa Consiliul European, Senatul Romaniei critica cotele de imigranti - Ce cuprinde documentul

Luni, 28 Septembrie 2015, ora 21:42
986 citiri
La o saptamana dupa Consiliul European, Senatul Romaniei critica cotele de imigranti - Ce cuprinde documentul
Foto: Ziare.com/Anca Magurean

Senatul a adoptat, luni, o declaratie privind criza migratiei care va fi transmisa institutiilor europene si in care isi exprima dezacordul fata de utilizarea unor mecanisme obligatorii de relocare a migrantilor, sustinand ca masurile dispuse de Bruxelles nu rezolva problema.

"Ne exprimam dezacordul fata de utilizarea unor mecanisme obligatorii, fara a tine seama de particularitatile fiecarui stat, in cazul relocarii intra-UE si extra-UE si subliniem ca aceste masuri nu abordeaza cauzele profunde ale migratiei masive, dar au creat, deja, un efect advers, de stimulare a migratiei.

In acest context, reiteram importanta ca statele membre sa detina in continuare principala responsabilitate pentru politici in domeniul migratiei si acordarii azilului, incluzand dreptul de decizie in aceste domeni", arata textul hotararii prezentat de presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene, Anca Boagiu.

UE a aprobat cotele obligatorii de refugiati: Ce va face Romania?

Potrivit documentului, ...citeste mai departe despre "La o saptamana dupa Consiliul European, Senatul Romaniei critica cotele de imigranti - Ce cuprinde documentul" pe Ziare.com

#Senat declaratie cote imigranti, #Parlament cote imigranti, #Romania impotriva cote imigranti , #Stiri International