Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

La o saptamana dupa Consiliul European, Senatul Romaniei critica cotele de imigranti - Ce cuprinde documentul

La o saptamana dupa Consiliul European, Senatul Romaniei critica cotele de imigranti - Ce cuprinde documentul

Senatul a adoptat, luni, o declaratie privind criza migratiei care va fi transmisa institutiilor europene si in care isi exprima dezacordul fata de utilizarea unor mecanisme obligatorii de relocare a migrantilor, sustinand ca masurile dispuse de Bruxelles nu rezolva problema.

"Ne exprimam dezacordul fata de utilizarea unor mecanisme obligatorii, fara a tine seama de particularitatile fiecarui stat, in cazul relocarii intra-UE si extra-UE si subliniem ca aceste masuri nu abordeaza cauzele profunde ale migratiei masive, dar au creat, deja, un efect advers, de stimulare a migratiei.

In acest context, reiteram importanta ca statele membre sa detina in continuare principala responsabilitate pentru politici in domeniul migratiei si acordarii azilului, incluzand dreptul de decizie in aceste domeni", arata textul hotararii prezentat de presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene, Anca Boagiu.

UE a aprobat cotele obligatorii de refugiati: Ce va face Romania?

Potrivit documentului, ...citeste mai departe despre "La o saptamana dupa Consiliul European, Senatul Romaniei critica cotele de imigranti - Ce cuprinde documentul" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 844 ori