La o luna dupa alegeri, 30% dintre republicani nu stiu ca Trump a pierdut votul popular

Sambata, 10 Decembrie 2016, ora 12:57
989 citiri
La o luna dupa alegeri, 30% dintre republicani nu stiu ca Trump a pierdut votul popular
Foto: Twitter/Donald Trump

Donald Trump va fi presedinte pentru ca a castigat votul Colegiului Electoral. Asta chiar daca Hillary Clinton a castigat votul popular, strangand cu 2,7 milioane de voturi mai mult decat rivalul sau.

Nu toti americanii stiu insa asta. In cadrul unui sondaj Pew, americanii au fost chestionati cu privire la rezultatele alegerilor. Desi cei mai multi au putut raspunde corect la intrebari, au existat si destul exceptii, arata The Independent, care citeaza The Washington Post.

In cadrul sondajului, americanii au fost intrebati: "Cine a castigat votul electoral?", "Cine a castigat votul popular?" si "Cine a castigat in statul dvs?".

Trei sferturi dintre cei chestionati au dat raspunsurile corecte. Mai bine de 8 din 10 au stiut care dintre candidati a castigat in statul lor. Per total, doar 60% au dat insa raspunsurile corecte, in parte pentru ca aproape 30% dintre respondenti nu au stiut cine a castigat votul popular.

E adevarat, insa, ca in final conteaza doar cine a castigat ...citeste mai departe despre "La o luna dupa alegeri, 30% dintre republicani nu stiu ca Trump a pierdut votul popular" pe Ziare.com

#americani sondaj vot popular, #americani sondaj Pew vot electoral, #Clinton voturi populare , #Stiri International