La ce-i trebuie armatei SUA enorme sume de bani: Statul Islamic, mini-drone si Romania

Marti, 02 Februarie 2016, ora 07:51
1684 citiri
La ce-i trebuie armatei SUA enorme sume de bani: Statul Islamic, mini-drone si Romania
Foto: U.S. Army/Sgt. Erick Yates

Secretarul american al Apararii, Ashton Carter, urmeaza sa prezinte, marti, proiectul de buget al Pentagonului pentru 2017, cu finantari suplimentare pentru a lupta impotriva gruparii Statul Islamic, noi mini-drone si intarirea prezentei americane in Europa de Est, in special in Estonia si Romania.

Un responsabil din cadrul Departamentului Apararii a facut cunoscut, luni, ca bugetul de baza al Pentagonului pentru anul fiscal 2017 (1 octombrie 2016 - 30 septembrie 2017) se va ridica la 524 de miliarde de dolari, in crestere cu 59 de miliarde de dolari in raport cu anul precedent, transmite AFP.

Bugetul va include numeroase "fonduri pentru operatiuni in strainatate", cu scopul de a finanta operatiunile sale in Afganistan si lupta impotriva gruparii extremiste Statul Islamic.

SUA isi arata muschii: Avioane de razboi F-35, in cel mai costisitor program de inarmare din istorie

Un alt responsabil, care a dorit sa isi pastreze anonimatul, a precizat ca bugetul va include 7 ...citeste mai departe despre "La ce-i trebuie armatei SUA enorme sume de bani: Statul Islamic, mini-drone si Romania" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buget Pentagon Statul Islamic, #buget armata americana Romania , #Stiri International