La 4 ani de la dezastrul de la Fukushima, Japonia porneste primul reactor nuclear

Marti, 11 August 2015, ora 08:33
850 citiri

Un prim reactor nuclear a fost repornit marti dimineata in Japonia, la mai mult de patru ani dupa accidentul de la Fukushima, care, din septembrie 2013, a dus la oprirea tuturor centralelor din aceasta tara.

"Reactorul numarul 1 al centralei din Sendai (1.000 de kilometri la sud-vest de Tokyo, in prefectura din Kagoshima) a fost repornit la orele 10:30 (01:30 GMT) ", a anuntat, pentru AFP, un purtator de cuvant al companiei Kyushu Electric Power.

Nucleul centralei va intra in reactie in lant auto-intretinuta incepand de la orele locale 23:00 (14:00 GMT). El va incepe sa genereze vineri energie electrica, ce va fi exploatata comercial din septembrie, potrivit companiei.

"Doresc ca repornirea sa fie efectuata prin garantarea intregii securitati, care va trebui sa fie prima prioritate", a declarat, luni seara, premierul pro-nuclear Shinzo Abe.

Dorita de acest guvern conservator, aceasta repornire a programului nuclear este motivata, in primul rand, de ratiuni economice (costul ...citeste mai departe despre "La 4 ani de la dezastrul de la Fukushima, Japonia porneste primul reactor nuclear" pe Ziare.com

#Japonia reactor nuclear pornit Fukushima , #Stiri International