Kurzii din Siria, bombardati de Turcia. SUA solicita incetarea atacurilor

Duminica, 14 Februarie 2016, ora 13:16
1043 citiri

Fortele turce au lansat bombardamente impotriva gruparii rebele a kurzilor sirieni (YPG) in nordul Siriei, iar premierul turc, Ahmet Davutoglu, a solicitat retragerea grupului din zona, ceea ce intensifica tensiunile intre statele membre NATO in privinta opozitiei siriene.

Bombardamentele au fost lansate de Turcia sambata, dupa ce militantii kurzi sirieni, cu ajutorul raidurilor efectuate de Rusia, au preluat controlul asupra unei baze militare aeriene, din orasul Azaz, in apropiere de frontiera cu Turcia, relateaza Reuters.

"Atacul de azi (sambata) a avut loc in virtutea angajamentului de a lupta impotriva fortelor care reprezentau o amenintare pentru orasul Azaz si imprejurimile acestuia", a declarat premierul turc la televiziunea publica TRT Harber.

Un oficial al kurzilor a declarat ca baza militara Menagh a fost capturata de grupul Jaysh al-Thuwwar, afliat miscarii kurde, si nu de YPG, ambele grupari apartinand aliantei Fortele Democratice din Siria.

Atacul Turciei ...citeste mai departe despre "Kurzii din Siria, bombardati de Turcia. SUA solicita incetarea atacurilor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Turcia bombardament kurzi, #Turcia kurzi Siria , #Stiri International