Kurzii din Romania viseaza la independenta: Suntem 42 de milioane

Luni, 14 Iulie 2014, ora 08:55
1093 citiri
Kurzii din Romania viseaza la independenta: Suntem 42 de milioane
Foto: 4vf.net

In timp ce insurgentii islamisti din Irak aproape bat la portile Bagdadului, kurzii din Romania se uita cu bucurie la ce se intampla in partea de nord, unde poporul lor e foarte aproape sa obtina primul stat kurd.

Sunt multi kurzi si in Romania, asa cum sunt multi in Europa sau foarte multi la Istanbul, unde sunt in jur 5 milioane. Delawer Kerim, fiu al unui fost deputat kurd pe vremea lui Saddam Hussein, si Hidir Koci, om de afaceri venit de 20 de ani in Romania din Turcia, au povestit, intr-un interviu pentru Ziare.com, perspectiva lor kurda asupra evenimentelor din Orient.

"Suntem cel mai mare popor din lume care nu are un stat propriu", spune Delawer Kerim.

Cati kurzi sunteti in Romania si cati kurzi sunteti in lume?

Delawar Kerim: Nu poti sa dai un raspuns corect si exact. In Romania nu depasim 500 de persoane. In lume ajungem aproape de 42 de milioane. Suntem cel mai mare popor din lume care nu are un stat propriu.

Cum sunteti impartiti in zona Orientului ...citeste mai departe despre "Kurzii din Romania viseaza la independenta: Suntem 42 de milioane Interviu" pe Ziare.com

#Kurzi Bucuresti independenta Irak, #kurzi Romania independenta Kurdistan, #kurzi Romania vise independenta , #Stiri International