Kremlinul nu ia in serios propunerile lui Trump privind armele nucleare

Sambata, 27 Aprilie 2019, ora 11:03
905 citiri

Propunerile presedintelui Donald Trump privind dezarmarea nucleara nu sunt serioase, a declarat un purtator de cuvant al Kremlinului sambata.

Trump a ordonat administratiei sale sa pregateasca noi acorduri de control al armelor nucleare, care vor fi inaintate Rusiei si Chinei, dat fiind costul unei noi curse a inarmarii nucleare in secolul 21, conform The Washington Post care citeaza oficiali din administratie.

"Ideal ar fi ca intreaga lume sa fie curatata de arme nucleare ... dar, pe de alta parte, asta ne-ar lipsi de factorul de descurajare", a declarat purtatorul de cuvant al Moscovei, Dmitri Peskov, in timpul summitului organizat de China pentru dezvoltarea de noi Drumuri ale Matasii. "Nu trebuie sa uitam de factorul de descurajare, de paritatea descurajarii nucleare", a spus el.

Peskov a mai spus ca presedintele rus Vladimir Putin si presedintele chinez Xi Jinping au purtat discutii substantiale si au facut schimb de opinii cu privire la Siria, Venezuela si Libia, in cadrul intalnirii lor de vineri. ...citeste mai departe despre "Kremlinul nu ia in serios propunerile lui Trump privind armele nucleare" pe Ziare.com

#Trump arme nucleare Kremlin , #Stiri International