Klaus Iohannis, la Conferinta pentru Securitate: Trebuie sa consolidam NATO

Sambata, 13 Februarie 2016, ora 20:44
1154 citiri
Klaus Iohannis, la Conferinta pentru Securitate: Trebuie sa consolidam NATO
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis, aflat in Germania, a sustinut sambata un discurs, in cadrul celei de-a 52-a Conferinte pentru Securitate, desfasurata la Munchen.

Acesta a insistat pe ideea consolidarii NATO, in calitate de garant al securitatii euroatlantice, dar si pe importanta strategica a Marii Negre, pe care o considera cruciala atat pentru securitatea regionala, cat si pentru intreaga securitate euroatlantica, arata site-ul Presedintiei.

Presedintele a atras atentia ca "ne confruntam simultan cu provocari multidimensionale, atat din est, cat si din sud. Desi de natura diferita, acestea sunt cruciale pentru securitatea euroatlantica. Eroziunea valorilor si a normelor, precum si incalcarea principiilor fundamentale ale dreptului international ne-au adus in punctul in care ne aflam in prezent".

Klaus Iohannis a punctat si faptul ca situatia actuala este "efectul unei lipse de vointa politica si hotarare manifestata de anumite state si de alti actori de a respecta principiile, ...citeste mai departe despre "Klaus Iohannis, la Conferinta pentru Securitate: Trebuie sa consolidam NATO" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Iohannis discurs Munchen, #Iohannis conferinta securitate Munchen, #Iohannis Germania , #Stiri International