Iohannis il felicita pe Putin pentru victorie, cu patru zile intarziere. Ce i-au transmis alti lideri europeni sefului de la Kremlin

Joi, 22 Martie 2018, ora 15:12
965 citiri

La patru zile dupa ce Vladimir Putin si-a asigurat inca sase ani la Kremlin, presedintele Klaus Iohannis ii transmite un scurt mesaj liderului Federatiei Ruse, in care isi exprima dorinta ca relatiile dintre cele doua state sa se desfasoare in conformitate cu normele de drept international.

"Pe aceasta cale, tin sa va asigur ca raman increzator cu privire la beneficiile dezvoltarii relatiilor dintre statele noastre pe baze pragmatice si predictibile, prin dialog constructiv si in conformitate cu principiile si normele de drept international", se arata in mesajul presedintelui Romaniei.

Mesaje cu intarziere si de la alti lideri europeni

Desi predictibila, singura miza fiind prezenta la vot, victoria lui Putin nu a fost imediat salutata de liderii europeni, asa cum e cutuma.

Abia la o zi dupa scrutin, presedintele Frantei l-a felicitat pe Vladimir Putin, imediat dupa cancelarul german Angela Merkel, ambii lideri europeni insistand asupra solutiilor pe care Rusia trebuie sa le accepte.

"Va trebui sa depunem eforturi pentru a aborda provocarile importante, bilaterale, dar si internationale, in mod constructiv si a gasi solutii acceptabile", a subliniat Angela Merkel in mesaj.

Si presedintele Frantei, Emmanuel Macron, i-a transmis felicitari omologului sau rus, Vladimir Putin, pentru realegerea in functie, recomandandu-i sa aplice reforme pentru modernizarea natiunii.

Emmanuel Macron a reamintit "angajamentul in favoarea dialogului constructiv intre Rusia, Franta si Europa".

Nici presedintele Comisiei Europene nu s-a grabit sa-l felicite pe liderul de la Kremlin. Mesajul lui Jean Claude Juncker a avenit abia marti, dar trebuie notat ca seful Consiliului European, Donald Tusk, a anuntat ca el nu ii va transmite felicitari lui Putin.

"Dupa atacul de la Salisbury, nu am dispozitia de a sarbatori renumirea presedintelui Putin", a raspuns Tusk reporterilor.

Tot marti, a venit si telefonul de felicitare de la Casa Alba, dupa ce presa a speculat pe tema tacerii lui Donald Trump.

Presedintele Statelor Unite a anuntat, marti, ca i-a telefonat omologului sau rus Vladimir Putin pentru a-l felicita pentru victoria electorala si a sugerat ca cei doi lideri s-ar putea intalni in curand.

Rusia lui Putin impune un joc nou, strain Europei: o cotonogeala fara reguli

Rusia lui Putin semnalizeaza: nu mai exista reguli, noi ne simtim liberi sa violam orice reguli care, pana acum, fusesera general acceptate, este analiza expertului Vladimir Soc ...citeste mai departe despre "Iohannis il felicita pe Putin pentru victorie, cu patru zile intarziere. Ce i-au transmis alti lideri europeni sefului de la Kremlin" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Iohannis Putin Kremlin, #Merkel Macron Trump Moscova , #Stiri International