Kim Jong Un vrea sa trimita nord-coreeni pe Luna: Vom cuceri spatiul cosmic

Marti, 09 August 2016, ora 16:38
1049 citiri

Kim Jong Un a ordonat crearea unui plan prin intermediul caruia Coreea de Nord sa poata trimite sateliti performanti pe orbita Pamantului si, mai mult decat atat, sa incerce o prima aselenizare. Liderul de la Phenian isi propune sa trimita astronauti pe Luna in urmatorii 10 ani.

Ideea Phenian-ului a fost intampinata cu rezistenta de statele occidentale.

Cu toate ca nord-coreenii au trebuit pana acum sa faca fata numeroaselor sanctiuni venite din partea occidentalilor, ei spun ca nu se tem sa isi puna in aplicare ideea de "a cuceri spatiul cosmic".

"Desi SUA si aliatii sai incearca sa impiedice dezvoltarea industriei noastre aerospatiale, cercetatorii nostri vor cuceri spatiul cosmic si, cu siguranta, vor pune steagul Republicii Populare Democrate Coreene pe Luna", a declarat Hyon Kwang Il, directorul departamentului de cercetare stiintifica din cadrul Administratiei Nationale de Dezvoltare Aerospatiala, pentru agentia Associated Press.

Kwang Il a adaugat ca primul pas in ...citeste mai departe despre "Kim Jong Un vrea sa trimita nord-coreeni pe Luna: Vom cuceri spatiul cosmic" pe Ziare.com

#Kim Jong Un nord coreeni Luna, #Coreea de Nord Luna, #Kim nord coreeni Luna , #Stiri International