Kim Jong Un vrea sa detoneze o bomba cu hidrogen mai puternica in viitor

Miercuri, 13 Ianuarie 2016, ora 16:47
1033 citiri
Kim Jong Un vrea sa detoneze o bomba cu hidrogen mai puternica in viitor
Foto: Pexels

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a cerut o extindere in putere si in dimensiune a arsenalului nuclear al tarii sale, a informat, miercuri, presa de stat, la o saptamana dupa ce un test nuclear efectuat de Coreea de Nord a atras condamnari din partea vecinilor sai si a SUA.

"Kim a facut apel la consolidarea atat la nivel calitativ cat si la nivel cantitativ a fortei nucleare, capabile sa efectueze atacuri nucleare asupra Statelor Unite, conduse de imperialisti oricand si oriunde...daca acestea incalca suveranitarea DPRK (n.red. Republicii Populare Democrate Coreeane) si daca lanseaza provocari", a anuntat agentia oficiala de stat, KCNA, citata de Reuters.

Agentia a mai comunicat ca presedintele Coreei de Nord "a fixat in continuare sarcinile importante care trebuie indeplinite in scopul consolidarii fortei nucleare" si ca acesta a solicitat "detonarea unei bombe cu hidrogen mai puternice in viitor".

Bomba cu hidrogen, testata in Coreea de Nord Kim Jong Un: E ...citeste mai departe despre "Kim Jong Un vrea sa detoneze o bomba cu hidrogen mai puternica in viitor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Coreea Nord bomba hidrogen, #Coreea Nord test nuclear , #Stiri International