Kim Jong-Un promite sa faca din Coreea de Nord cea mai mare putere nucleara din lume

Miercuri, 13 Decembrie 2017, ora 09:15
1049 citiri

Kim Jong-Un, liderul regimului de la Phenian, a declarat, marti, ca recentul test balistic al tarii sale reprezinta "o victorie istorica" si a promis sa faca din Coreea de Nord cea mai mare putere nucleara si militara din lume.

Declaratiile liderului de la Phenian au fost facute in cadrul unei conferinte pe tema apararii nationale ce a avut loc la Phenian.

"Kim Jong-Un a declarat solemn ca dezvoltarea armamentului strategic, inclusiv a bombei cu hidrogen, ce completeaza forta nucleara a Coreei de Nord reprezinta o victorie istorica pentru partidul nostru si pentru popor", scrie KCNA.

Liderul nord-coreean a precizat ca tara sa va deveni "cea mai mare putere nucleara si militara din lume".

"Industria din domeniul apararii va continua sa se dezvolte si noi vom castiga in fata imperialistilor americani", a adaugat Kim Jong-Un.

Kim Jong-Un a decorat si laudat personal oamenii de stiinta si oficialii care au contribuit la dezvoltarea celei mai avansate rachete balistice intercontinentale a nord-coreenilor, Hwasong-15.

"Liderul nord-coreean a acordat personal medalii celor din domeniul stiintelor apararii care au executat cu cea mai mare credinta si in mod perfect planul partidului de a construi o forta nucleara strategica, au testat cu succes racheta balistica intercontinentala Hwasong-15 si astfel au demonstrat din nou demnitatea si maretia statului nostru puternic peste tot in lume", a relatat agentia nationala de stiri KCNA, citata de Reuters.

Fara a numi persoanele decorate, presa nord-coreeana a transmis ca liderul de la Phenian a oferit mai multe medalii, inclusiv Ordinul Kim Il-Sung si Ordinul Kim Jong-Il, cele mai inalte distinctii din Coreea de Nord.

Pe langa medalii, oamenii de stiinta si oficialii nord-coreeni au primit ceasuri gravate cu numele lui Kim Il-Sung si Kim Jong-Il, bunicul, respectiv tatal liderului nord-coreean.

Kim Jong-Un a declarat ca oamenii de stiinta si lucratorii vor continua sa produca "mai multe arme si echipamente de ultima generatie", pentru a "consolida forta nucleara in calitate si cantitate".

La 29 noiembrie, Coreea de Nord a anuntat ca a testat cu succes o noua racheta balistica intercontinentala care poate transporta un focos nuclear catre orice tinta din Statele Unite ale Americii. Serviciile de informatii sud-coreene nu exclud posibilitatea unui nou test nuclear din partea Coreei de Nord. ...citeste mai departe despre "Kim Jong-Un promite sa faca din Coreea de Nord cea mai mare putere nucleara din lume" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Kim Jong un bomba atomica, #Coreea Nord putere nucleara , #Stiri International