Jurnalistul care a protestat in timpul vizitei lui Erdogan in Germania va fi deportat

Duminica, 28 Octombrie 2018, ora 21:17
826 citiri

Un jurnalist turc care a protestat in timpul vizitei de stat a lui Recep Tayyip Erdogan in Germania de luna trecuta va fi deportat in Turcia in ianuarie, relateaza duminica dpa.

Ertugrul Yigit, in varsta de 60 de ani, a declarat pentru dpa ca a primit vineri o notificare scrisa ca va trebui sa paraseasca Germania de buna voie pana la 22 ianuarie 2019 sau risca sa fie deportat.

Yigit, un critic vocal al lui Erdogan care a trait in Germania timp de 36 de ani si care conduce un ziar online turc, a afirmat ca este sigur ca notificarea de deportare este legata de protestul sau din timpul vizitei de stat a presedintelui turc.

In timpul unei conferinte de presa cu participarea lui Erdogan si a cancelarului german Angela Merkel de pe 28 septembrie, Yigit - care purta un tricou cu mesajul "Libertate pentru jurnalisti in Turcia" - a fost evacuat din sala in timp ce Erdogan zambea pe podium, scrie dpa.

"Nu are cum sa nu aiba legatura", a spus el, adaugand ca va face apel la decizia de deportare dupa o intalnire cu avocatul sau de luni.

Motivul invocat de autoritati in notificarea de deportare, care a fost vazuta de dpa, este ca Yigit nu este angajat si nu mai traieste in aceeasi casa impreuna cu copiii lui germani.

Presedintele turc Erdogan a facut apel in mod repetat catre Germania sa-i deporteze sau sa-i extradeze pe cetatenii turci pe care ii suspecteaza ca ar fi in spatele loviturii de stat esuate din 2016 sau a altor activitati antiguvernamentale. ...citeste mai departe despre "Jurnalistul care a protestat in timpul vizitei lui Erdogan in Germania va fi deportat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ertugrul Yigit Germania, #Erdogan Germania , #Stiri International