Jurnalist sub acoperire recrutat de Statul Islamic: Au pus la cale un atentat in inima Marii Britanii

Joi, 28 Iulie 2016, ora 21:31
729 citiri
Jurnalist sub acoperire recrutat de Statul Islamic: Au pus la cale un atentat in inima Marii Britanii
Foto: Arhiva Ziare.com

Un jihadist adept al Statului Islamic a recrutat un jurnalist sub acoperire si l-a indrumat sa comita un atac terorist de tipul celor puse la cale de lupi singuratici, tintind Big Ben, Podul Londrei sau un mare centru comercial.

Investigatia apartine publicatiei britanice The Sun, care a intrat in contact cu un militant ISIL si a aflat detalii despre modul de operare al acestor extremisti islamisti.

Jihadistul Abu Khurasani i-a cerut jurnalistului sa faca rost de materiale pentru echiparea unei masini capcana. "Parcheaza undeva aglomerat, cu multi oameni", l-a indrumat extremistul.

Statul Islamic ar folosi lupi singuratici in Europa, sa tina serviciile ocupate. Intre timp pune la cale atrocitati uriase

Timp de doua luni l-a instruit Khurasani pe jurnalist, urmand ordinele sefului retelei de recrutare. Cei doi au comunicat prin aplicatia Telegram, care cripteaza conversatiile.

Extremistul i-a trimis jurnalistului un ghid pentru fabricarea bombelor si i-a ordonat sa faca ...citeste mai departe despre "Jurnalist sub acoperire recrutat de Statul Islamic: Au pus la cale un atentat in inima Marii Britanii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#jurnalist acoperire Statul Islamic, #atac UK Statul Islamic , #Stiri International