Juncker: Vedem oameni murind pe mare, plangem, si a doua zi la Bruxelles - "Rezolvati-va singuri problemele"

Vineri, 12 Iunie 2015, ora 20:43
1666 citiri
Juncker: Vedem oameni murind pe mare, plangem, si a doua zi la Bruxelles - "Rezolvati-va singuri problemele"
Foto: Facebook/ Jean-Claude Juncker

Cei care se opun planului UE de redistribuire a solicitantilor de azil se fac vinovati de "ipocrizie", a declarat vineri presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu cateva zile inainte ca ministri de Interne din statele membre UE sa dezbata aceasta propunere.

Comisia Europeana doreste ca 40.000 solicitanti de azil din Italia si Grecia sa fie redistribuiti in alte tari din UE in urmatorii doi ani, ca parte a eforturilor de stopare a valului de imigranti care traverseaza Marea Mediterana. Statele membre UE trebuie sa aprobe propunerea pentru ca aceasta sa fie implementata, insa unele se opun acestui plan, relateaza DPA.

De ce ar putea Ungaria sa-si inchida complet granita cu Serbia

Circa 10 tari din estul Europei, alaturi de Spania si Portugalia, doresc ca propunerea de redistribuire sa nu aiba caracter obligatoriu, a afirmat un diplomat european sub rezerva anonimatului. Acest lucru ar insemna ca povara majoritatii imigrantilor sa ...citeste mai departe despre "Juncker: Vedem oameni murind pe mare, plangem, si a doua zi la Bruxelles - "Rezolvati-va singuri problemele"" pe Ziare.com

#Juncker imigranti UE, #tari UE imigranti, #tari UE refugiati , #Stiri International