Juncker, sfat pentru UE: Sa-si imbunatateasca relatiile cu Rusia, sa nu lase SUA sa "dicteze"

Vineri, 09 Octombrie 2015, ora 22:43
899 citiri
Juncker, sfat pentru UE: Sa-si imbunatateasca relatiile cu Rusia, sa nu lase SUA sa "dicteze"
Foto: Facebook / Jean Claude Juncker

Uniunea Europeana (UE) este necesar sa-si restabileasca "relatiile practice" cu Rusia si sa nu lase Statele Unite sa "dicteze" in aceasta politica, a declarat presedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, in cursul unei vizite la Passau, in sudul Germaniei, relateaza BBC News online.

Juncker critica astfel o declaratie prin care presedintele american Barack Obama cataloga Rusia drept doar "o putere regionala".

"Stiu din conversatiile mele cu Putin ca el nu accepta fraze ca cele de atunci cand Barack Obama a spus ca Rusia este o putere regionala. Ce inseamna acest lucru? Nu poti sa vorbesti despre Rusia asa", a declarat Juncker joi, intr-o conferinta de presa in orasul german Passau, citat de site-ul TheLocal.se.

Presedintele CE a facut aceste declaratii in contextul in care UE si Statele Unite au impus sanctiuni Rusiei din cauza interventiei acesteia in Ucraina, iar Obama a avut o intalnire glaciala cu presedintele rus Vladimir Putin la Adunarea Generala a ONU, in ...citeste mai departe despre "Juncker, sfat pentru UE: Sa-si imbunatateasca relatiile cu Rusia, sa nu lase SUA sa "dicteze"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Juncker Rusia relatii UE, #Juncker Obama Rusia Putin , #Stiri International