Juncker, pledoarie pentru Ankara: Sa inchidem poarta UE pentru Turcia ar fi o eroare grava (Video)

Joi, 04 August 2016, ora 19:48
944 citiri
Juncker, pledoarie pentru Ankara: Sa inchidem poarta UE pentru Turcia ar fi o eroare grava (Video)
Foto: Facebook / Jean Claude Juncker

Ruperea negocierilor de aderare a Turciei la Uniunea Europeana ar fi o "grava eroare de politica externa", a declarat, la televiziunea germana, presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Declaratia a fost facuta dupa ce Austria a cerut oprirea acestor discutii din cauza nerespectarii standardelor democratice de catre Ankara dupa lovitura de stat esuata, informeaza joi AFP.

"In acest moment, daca am da Turciei impresia ca, indiferent de situatie, Uniunea Europeana nu este pregatita sa o primeasca in cadrul sau, aceasta ar fi, in opinia mea, o grava eroare de politica externa", a afirmat Juncker pentru postul ARD intr-un interviu care urmeaza sa fie difuzat duminica, dar din care au fost publicate joi cateva extrase.

De altfel, Turcia a dat ultimatum Uniunii Europene: Fara vize pana in octombrie sau dam drumul la refugiati.

Tot joi, purtatorul de cuvant a Comisiei Europene, Mina Andreeva, a subliniat ca nu s-a schimbat nimic in statutul Turciei de tara candidata, ...citeste mai departe despre "Juncker, pledoarie pentru Ankara: Sa inchidem poarta UE pentru Turcia ar fi o eroare grava (Video)" pe Ziare.com

#Juncker negocieri Turcia, #Juncker Turcia aderare UE , #Stiri International