Juncker, ironii la adresa lui Trump: Daca se mai bucura de Brexit, voi incuraja Ohio sau Texas sa iasa din SUA

Joi, 30 Martie 2017, ora 17:12
857 citiri
Juncker, ironii la adresa lui Trump: Daca se mai bucura de Brexit, voi incuraja Ohio sau Texas sa iasa din SUA
Foto: Ziare.com

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a glumit joi, la congresul PPE de la Valletta, ca va incuraja Ohio sau Texas sa iasa din Statele Unite, daca presedintele american Donald Trump va continua sa se bucure vizibil de Brexit.

Juncker, care a rostit un discurs in fata participantilor la congresul principalei familii de partide de dreapta din Uniunea Europeana, a ironizat tarile care se bucura de Brexit, incepand cu Statele Unite.

In aceasta tara, "presedintele ales recent se bucura sa vada Marea Britanie iesind" din UE, a spus el.

"Daca va continua astfel, voi incuraja Ohio sau Texas sa iasa din Statele Unite", a adaugat el, potrivit traducerii declaratiilor sale facute in germana.

"Brexit nu este sfarsitul, ci trebuie sa il transformam un inceput pentru ceva ce va fi nou, ce va fi mai puternic, ce va fi mai bun", a mai spus Juncker, in franceza.

La noua luni dupa votul pentru Brexit, Marea Britanie a demarat miercuri procesul istoric de iesire din Uniunea Europeana si a dat startul la doi ani de negocieri dificile, pentru a se desprinde de blocul la care a aderat fara entuziasm in urma cu 44 de ani.

Juncker a amintit si saptamana trecuta ca a cerut Statelor Unite, in marja unei intalniri din luna februarie, la Bruxelles, cu vicepresedinte american Mike Pence, sa nu incurajeze statele membre UE sa iasa din blocul comunitar.

Avertismentul lui Juncker: Discursul anti-UE al lui Trump ar putea duce la un nou razboi balcanic

Jean-Claude Juncker il critica pe Trump: Chiar vor americanii sa ajunga la razboi comercial cu Europa?

Juncker l-a ironizat pe Trump, la Roma: S-a prefacut in gluma ca nu da mana cu premierul Italiei (Video) ...citeste mai departe despre "Juncker, ironii la adresa lui Trump: Daca se mai bucura de Brexit, voi incuraja Ohio sau Texas sa iasa din SUA" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Juncker Ohio Texas iesire SUA, #Juncker replica Trump Brexit, #Donald Trump declaratii Brexit , #Stiri International