Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Juncker a anuntat un ajutor suplimentar de 1,8 miliarde de euro pentru Ucraina

Juncker a anuntat un ajutor suplimentar de 1,8 miliarde de euro pentru Ucraina


Comisia Europeana (CE) a propus deblocarea a 1,8 miliarde de euro ajutor suplimentar pentru Ucraina, a anuntat joi, la Riga, presedintele CE, Jean-Claude Juncker.

"Comisia Europeana tocmai a decis sa prelungeasca ajutorul sau financiar" pentru Ucraina cu "suma suplimentara de 1,8 miliarde de euro", a declarat Juncker in cadrul unei conferinte de presa, adaugand ca "solidaritatea cu Ucraina nu reprezinta doar cuvinte goale", potrivit Mediafax.

"Ucraina nu este singura. Europa este unita alaturi de Ucraina si sustine programul de reforme al noului Guvern" de la Kiev, a continuat el intr-un comunicat publicat in capitala Letoniei, tara care a preluat la 1 ianuarie presedintia semestriala a UE.

Aceasta propunere pentru un nou ajutor macrofinanciar sub forma de imprumuturi are nevoie de aprobarea statelor membre UE si a Parlamentului European. Acest ajutor va necesita asumarea unor obligatii, si anume continuarea programului propus de Fondul Monetar International si punerea in aplicare a reformelor care vor fi negociate intre CE si Kiev.

Noul efort financiar european este destinat "sa ajute Ucraina pe plan economic si financiar in fata provocarilor grave cu care se confrunta tara", a subliniat CE.

Pana in prezent, Uniunea Europeana a alocat 1,36 miliarde de euro Ucrainei prin intermediul unor programe de ajutor macroeconomic. O ultima transa de 500 de milioane de euro a fost varsata la 2 decembrie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 837 ori