Jumatate dintre manageri fac investitii fara sa evalueze riscurile climatice

Joi, 07 Ianuarie 2010, ora 22:13
1667 citiri
Jumatate dintre manageri fac investitii fara sa evalueze riscurile climatice

Jumatate dintre managerii unor fonduri de investitii din lume ignora riscurile sau oportunitatile asociate cu incalzirea globala atunci cand iau decizii privind noile afaceri.

Studiul realizat de o coalitie formata din ecologisti si investitori, la care au participat 500 de companii importante, arata ca riscurile climatice nu reprezinta un material financiar pentru 44% din manageri, potrivit  Reuters.

Potrivit organizatiei Ceres, productorii de generatoare de electricitate, de masini si companiile de asigurari ar avea cel mai mult de suferit din cauza schimbarilor climatice sau a cresterii nivelului gazelor de sera. Totusi, proprietarii fondurilor de investitii nu isi intreaba niciodata managerii daca exista vreun pericol in sectorul vizat.

Dar schimbarile climatice nu aduc numai riscuri in afaceri, ci si oportunitati. Potrivit raportului, o investitie buna ar putea sa fie facuta in companiile care ajuta industria grea sa isi reduca emisiile poluante.

Raportul organzatiei le recomanda managerilor sa evalureze orice investitie din acest punct de vedere si preseaza autoritatile americane sa ceara companiilor si prezentarea riscurilor climatice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#schimbari, #climatice, #manageri, #clima , #Stiri International