Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

JPMorgan a raportat cresterea cu 36% a profitului net in T2

JPMorgan a raportat cresterea cu 36% a profitului net in T2

Banca americana JPMorgan Chase & Co a anuntat joi cresterea cu 36% a profitului net obtinut in al doilea trimestru din 2009, la 2,72 miliarde dolari, soliditatea diviziilor de retail si investitii bancare compensand pierderile din creditare, relateaza Reuters, preluat de NewsIn.

In perioada similara din 2008, JPMorgan a raportat un profit net de doua miliarde dolari.

Profitul pe actiune a scazut la 28 centi, fata de nivelul inregistrat in al doilea trimestru din 2008, de 53 centi pe actiune.


Veniturile au urcat cu 41%, la 27,71 miliarde dolari, marcand o performanta record pentru banca.


Banca a mai anuntat provizioane pentru credite neperformante de 9,7 miliarde dolari, in crestere fata de perioada similara din 2008, cand nivelul provizioanelor se ridica la 4,29 miliarde dolari, insa sub nivelul din primul trimestru, de 10,07 miliarde dolari.


JPMorgan a achitat in iunie datoria de 25 miliarde dolari obtinuta de la guvernul american prin programul TARP (Troubled Asset Relief Program), destinat sustinerii sectorului financiar bancar, fiind cea mai mare banca americana care a platit datoria federala.


Banca a mai anuntat ca va permite Trezoreriei americane sa vanda garantiile oferite guvernului, sub forma de pachete de actiuni, decat sa le rascumpere la un pret ridicat.


In al doilea trimestru din 2009, banca americana a oferit credite noi in valoare de 150 miliarde dolari catre consumatori.


JPMorgan este considerata cea mai puternica banca a lumii, conform unui clasament realizat de revista de specialitate The Bankers.  
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1106 ori
Citeste mai multe desprecrestere jpmorgan profit