Jean-Claude Juncker, validat oficial pentru functia de presedinte al Comisiei Europene

Marti, 15 Iulie 2014, ora 15:50
1227 citiri
Jean-Claude Juncker, validat oficial pentru functia de presedinte al Comisiei Europene

Fostul premier luxemburghez Jean-Claude Juncker a fost votat, marti la Strasbourg, de plenul Parlamentului European, in functia de presedinte al Comisiei Europene pentru perioada 2014-2019, unul dintre cele mai importante posturi din Uniunea Europeana.

In favoarea lui Juncker au votat 422 de eurodeputati, iar impotriva 250. S-au inregistrat 47 de buletine de vot goale, iar 10 au fost declarate nule.

Jean-Claude Juncker a fost propus candidat la presedintia executivului UE de catre Partidul Popular European (PPE) inaintea alegerilor europene din luna mai.

Intrucat PPE a obtinut cel mai mare numar de locuri in Parlamentul European (221), Juncker a fost propus pentru sefia CE de catre sefii de state si de guverne, in cadrul Consiliului European de la finalul lunii iunie.

Juncker s-a intalnit saptamana trecuta cu liderii grupurilor politice din Parlamentul European si a raspuns intrebarilor referitoare la planurile sale si prioritatile viitoarei Comisii Europene. Mandatul actualei Comisii Europene, condusa de Jose Manuel Barroso, expira pe 31 octombrie acest an.

#presedinte Comisia Europeana, #jean claude juncker, #presedinte ce , #Stiri International