Jean-Claude Juncker il critica pe Trump: Chiar vor americanii sa ajunga la razboi comercial cu Europa?

Sambata, 18 Martie 2017, ora 18:48
1295 citiri
Jean-Claude Juncker il critica pe Trump: Chiar vor americanii sa ajunga la razboi comercial cu Europa?
Foto: Twitter/Jean-Claude Juncker

Un "razboi comercial" intre Uniunea Europeana si Statele Unite ar fi in dezavantajul ambelor parti, atrage atentia Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, criticand din nou atitudinea presedintelui american, Donald Trump, de a saluta iesirea Marii Britanii din UE.

"Chiar vor americanii sa ajunga la razboi comercial cu Europa? Un razboi comercial ar fi daunator atat intereselor Europei, cat si intereselor Statelor Unite", a afirmat Jean-Claude Juncker intr-un interviu acordat revistei germane Bild.

Juncker a atras atentia ca Uniunea Europeana trateaza cu seriozitate tonul protectionist al lui Donald Trump si se pregateste pentru orice situatie in relatiile comerciale bilaterale.

Juncker a facut aceste declaratii in contextul intrevederii pe care cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a avut-o vineri, la Washington, cu presedintele SUA, Donald Trump.

Cu aceasta ocazie, Angela Merkel a pledat pentru reluarea negocierilor intre Uniunea Europeana si Statele Unite pe tema Tratatului Transatlantic pentru Comert si Investitii (TTIP).

Joi, Steven Mnuchin, secretarul american al Trezoreriei, a dat asigurari ca Washingtonul nu vrea conflicte comerciale, insa unele acorduri internationale ar trebui, in opinia lui, revizuite.

Trump a refuzat sa dea mana cu Merkel. Iata cum a reactionat cancelarul german (Video)

Trump i-a zis lui Merkel ca au un lucru in comun: Amandoi au fost interceptati de Obama

Merkel vs Trump: Ce a spus limbajul corpului despre intalnirea dintre cei doi (Galerie foto) ...citeste mai departe despre "Jean-Claude Juncker il critica pe Trump: Chiar vor americanii sa ajunga la razboi comercial cu Europa?" pe Ziare.com

#Juncker intalnire Trump Merkel, #Juncker conflict comercial UE SUA, #Juncker critica Trump , #Stiri International