Japonia este dispusa sa ofere mai multi bani FMI, pentru a ajuta Europa

Joi, 19 Ianuarie 2012, ora 11:36
1428 citiri
Japonia este dispusa sa ofere mai multi bani FMI, pentru a ajuta Europa

Un oficial guvernamental japonez a declarat ca tara sa este dispusa sa ofere mai multi bani FMI, pentru a ajuta Europa, cu conditia ca si UE sa faca eforturi.

FMI a anuntat miercuri ca are nevoie de cel putin inca 500 de miliarde pentru a face fata crizei din zona euro si impactului sau asupra economiei mondiale.

"Japonia este dispusa sa isi ofere sustinerea pentru stabilizarea pietlor, inclusiv printr-un imprumut acordat FMI, daca si tarile europene fac eforturi importante", a explicat oficialul, citat sub acoperirea anonimatului de Kyodo.

"Pe baza estimarilor privind potentialele necesitati financiare, estimate la circa un trilion de dolari in urmatorii ani, Fondul vrea sa stranga resurse suplimentare in valoare de 500 de miliarde de dolari. Aceasta suma include si cele 200 de miliarde rezultate din cresterea contributiilor tarilor europene. In aceasta faza preliminara, exploram toate optiunile de finantare", a anuntat miercuri, intr-un comunicat, FMI.

Comunicatul survine dupa ce presa a scris FMI se pregateste sa-si suplimenteze fondurile cu 500 de miliarde de dolari, in contextul unei eventuale inrautatiri a situatiei economice si financiare din zona euro.

Daca europenii au promis ca isi vor creste contributiile la FMI, Statele Unite au anuntat ca nu au de gand sa faca acest lucru.

In prezent, Fondul are la dispozitie pentru imprumuturi aproximativ 385 de miliarde de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fmi fonduri ue, #Japonia ajutor Europa , #Stiri International