Japonia ar putea fi rasa de pe suprafata Pamantului de o eruptie vulcanica uriasa

Vineri, 24 Octombrie 2014, ora 11:45
993 citiri
Japonia ar putea fi rasa de pe suprafata Pamantului de o eruptie vulcanica uriasa
Foto: Phys

Japonia ar putea fi partial distrusa de o eruptie vulcanica masiva in urmatorul secol, ceea ar ar pune in pericol aproape toata populatia de peste 127 de milioane de locuitori, potrivit unui nou studiu realizat de catre oamenii de stiinta de la Universitatea Kobe.

"Nu este o exagerare sa spunem ca o colosala eruptie vulcanica ar putea rade Japonia de pe suprafata Pamantului", sustin Yoshiyuki Tatsumi, profesor de stiintele naturii de la Universitatea Kobe, si asociatul sau Keiko Suzuki, intr-un studiu publicat miercuri, potrivit Phys.

Expertii au analizat scara si frecventa eruptiilor vulcanice din arhipelagul nipon pe o perioada de 120.000 de ani, concluzionand ca sansele unei eruptii devastatoare in urmatorii 100 de ani sunt in jur de 1%.

Probabilitatea ca un cutremur major sa loveasca orasul Kobe in urmatorii 30 de ani a fost estimata la aceeasi valoare, doar cu o zi inainte ca un cutremur de ...citeste mai departe despre "Japonia ar putea fi rasa de pe suprafata Pamantului de o eruptie vulcanica uriasa" pe Ziare.com

#Japonia pericol eruptie vulcanica, #predictie eruptie vulcanica Japonia, #previziune cutremur major Japonia , #Stiri International