Japonezii s-au saturat de soldatii americani: 60.000 de oameni au cerut in strada desfiintarea bazelor SUA

Luni, 20 Iunie 2016, ora 13:54
660 citiri

Mii de oameni au protestat in Japonia pentru a cere ca SUA sa-si retraga militarii de pe insula nipona Okinawa, dupa o crima savarsita aici cel mai probabil de un american.

Luna trecuta, Kenneth Franklin Shinzat, stationat in baza aeriana americana Kadena, a fost arestat, el fiind suspectat ca a ucis o japoneza in varsta de 20 de ani, dupa care i-a abandonat corpul.

Duminica, in timpul unui mars care a avut loc pe insula, tatal victimei a citit un mesaj emotionat, cerand in final ca toti militarii americani sa plece de pe insula.

"De ce fiica mea? De ce a fost ucisa fiica mea?", a intrebat el, conform CNN.

"Pentru a nu mai fi victime, vreau ca toate bazele americane sa dispara (din Okinawa - n. red.) Cred ca e posibil, daca toti oamenii din Okinawa se unesc", a mai spus acesta.

Peste 60.000 de oameni au participat la protestul din ...citeste mai departe despre "Japonezii s-au saturat de soldatii americani: 60.000 de oameni au cerut in strada desfiintarea bazelor SUA" pe Ziare.com

#militari americani crime Japonia, #militari americani insula Okinawa, #infractiuni militari americani stationati Okinawa , #Stiri International