Japonezii au crezut ca ii ataca Coreea de Nord. Alarma falsa a fost data la radio

Miercuri, 17 Ianuarie 2018, ora 11:40
1172 citiri
Japonezii au crezut ca ii ataca Coreea de Nord. Alarma falsa a fost data la radio
Foto: Facebook/NHK WORLD

Radiodifuzorul national japonez NHK si-a cerut scuze, miercuri, dupa ce a transmis o alerta falsa potrivit careia, Japonia ar fi fost atacata cu o racheta balistica trimisa de Coreea de Nord.

Radiodifuzorul a trimis o alerta avertizand oamenii sa iasa din cladiri sau din subteran, arata CNN.

Apoi, NHK si-a cerut scuze pentru eroare spunand ca "alerta de stiri trimisa mai devreme despre racheta din Coreea de Nord a fost o greseala. Nu a existat o alerta de la guvern".

Alerta falsa a venit in aceeasi zi in care Statele Unite ale Americii si Canada urmau sa poarte discutii la Vancouver despre criza peninsulei coreene, dupa un an de teste si amenintari venite din Coreea de Nord. Pe ordinea de zi a discutiilor se afla si subiectul sanctiunilor ce ar putea fi aplicate acestei tari.

Aceasta alerta vine la cateva zile dupa ce si locuitorii din Hawaii au primit o notificare prin care erau avertizati asupra unei "amenintari cu rachete balistice". Dar si aceasta s-a dovedit a fi o alarma falsa. Eroarea a fost cauzata de un angajat care "a apasat butonul gresit". Avertizarea a fost transmisa prin televiziuni, radio, dar si pe telefoanele mobile.

Iohannis si premierul japonez: Nu putem accepta inarmarea nucleara a Coreei de Nord. Sa se intensifice la maxim presiunea asupra ei (Video)Coreea de Nord a lansat o racheta care a trecut pe deasupra Japoniei: Cetatenii au fost treziti din somn de alarma atomica

A.G. ...citeste mai departe despre "Japonezii au crezut ca ii ataca Coreea de Nord. Alarma falsa a fost data la radio" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Japonia alerta falsa atac, #Japonia atac fals Coreea , #Stiri International