Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Prima țară care raportează un an fără jafuri bancare

Prima țară care raportează un an fără jafuri bancare

Danemarca a înregistrat primul an fără jafuri bancare, în condițiile în care utilizarea numerarului a scăzut în ultimii ani, a anunțat sindicatul lucrătorilor din domeniul finanțelor din această țară.

Societatea din ce în ce mai lipsită de numerar a determinat băncile să își reducă serviciile de numerar, lăsând puține potențiale șanse de pradă pentru hoți.

"Este de-a dreptul uimitor. Pentru că, de fiecare dată când se întâmplă, este o presiune extremă asupra angajaților implicați. Este ceva de care nici măcar nu poți începe să înțelegi impactul emoțional dacă nu l-ai trăit tu însuți", a declarat Steen Lund Olsen, vicepreședintele sindicatului, Finansforbundet.

Sindicatul a precizat că în anul 2000 au avut loc 221 de jafuri bancare, un număr care a scăzut încet până la mai puțin de 10 pe an începând cu 2017.

Banca centrală a Danemarcei a raportat în luna martie a anului trecut că utilizarea numerarului a scăzut de la 23% din plăți în 2017 la 12% în 2021.

Pandemia de Covid a accelerat renunțarea la numerar, a spus banca. ...citeste mai departe despre "Prima țară care raportează un an fără jafuri bancare" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 557 ori