Prima țară care raportează un an fără jafuri bancare

Miercuri, 04 Ianuarie 2023, ora 16:05
690 citiri
Prima țară care raportează un an fără jafuri bancare
Danemarca a scăpat de jafuri bancare FOTO facebook

Danemarca a înregistrat primul an fără jafuri bancare, în condițiile în care utilizarea numerarului a scăzut în ultimii ani, a anunțat sindicatul lucrătorilor din domeniul finanțelor din această țară.

Societatea din ce în ce mai lipsită de numerar a determinat băncile să își reducă serviciile de numerar, lăsând puține potențiale șanse de pradă pentru hoți.

"Este de-a dreptul uimitor. Pentru că, de fiecare dată când se întâmplă, este o presiune extremă asupra angajaților implicați. Este ceva de care nici măcar nu poți începe să înțelegi impactul emoțional dacă nu l-ai trăit tu însuți", a declarat Steen Lund Olsen, vicepreședintele sindicatului, Finansforbundet.

Sindicatul a precizat că în anul 2000 au avut loc 221 de jafuri bancare, un număr care a scăzut încet până la mai puțin de 10 pe an începând cu 2017.

Banca centrală a Danemarcei a raportat în luna martie a anului trecut că utilizarea numerarului a scăzut de la 23% din plăți în 2017 la 12% în 2021.

Pandemia de Covid a accelerat renunțarea la numerar, a spus banca. ...citeste mai departe despre "Prima țară care raportează un an fără jafuri bancare" pe Ziare.com

#Danemarca, #jafuri bancare, #primul an fara jafuri, #Premiera , #Stiri International

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  2. Marile exporturi ale României în 2023. Cine a cumpărat bunuri românești de 44 de miliarde de euro
  3. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  4. O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
  5. OMV așteaptă o rată internă a profitabilității de 12% de pe urma dezvoltării proiectului Neptun Deep din Marea Neagră
  6. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  7. Veste bună pentru șoferii care merg spre Bulgaria. CNAIR suspendă astăzi o taxă importantă la frontieră peste Dunăre
  8. Semnal de alarmă la un important proiect de infrastructură: ”Termenul din PNRR este foarte greu de îndeplinit” FOTO&VIDEO
  9. Speranță pentru șoferi. Autoritățile spun că un nou lot de autostradă se poate deschide în iulie FOTO
  10. Ce se întâmplă cu prețurile carburanților după majorarea accizelor din iulie. Expert: "Posibil să ne întoarcem la cele din primăvară"