Jaf la un muzeu din Berlin: A fost furata cea mai mare medalie din lume. E facuta din 100 de kg de aur

Luni, 27 Martie 2017, ora 23:24
937 citiri
Jaf la un muzeu din Berlin: A fost furata cea mai mare medalie din lume. E facuta din 100 de kg de aur
Foto: captura Youtube

Cea mai mare medalie comemorativa de aur din lume, cantarind 100 de kilograme si avand o valoare nominala de un milion de dolari (926.000 de euro), a fost furata de la Muzeul Bode din Berlin, a confirmat luni politia germana.

Potrivit mass-media germane este vorba de "Big Mapple leaf" (Marea Frunza de Artar, n.red.), o medalie comemorativa cu un diametru de 53 de centimetri si o grosime de 3 centimetri.

Medalia, realizata in 2007 de Monetaria Regala din Canada intr-o serie foarte limitata, este din aur pur de 99,999 % si are imprimata pe una din fete un profil al reginei Elisabeta a II-a, iar pe cealalta fata frunza de artar a Canadei.

Piesa a fost inclusa in Cartea Recordurilor Guinness in 2008, fiind considerata cea mai mare moneda de aur din lume.

Spectaculosul furt a avut loc luni dimineata la ora locala 03:30 (01:30 GMT), potrivit unei prime reconstituiri a faptelor.

Furtul a fost descoperit dupa ce a fost gasita o scara in apropierea liniei ferate din vecinatatea muzeului, fapt ce a dus la desfasurarea dispozitivului de politie si la inchiderea timp de doua ore a trei linii de tren din apropiere.

Politia incearca sa descopere cum au patruns hotii in cladirea situata in Insula Muzeelor si aflata la doar o suta de metri distanta de locuinta cancelarului german, Angela Merkel.

Muzeul Bode, celebru pentru sculpturile si "cabinetul sau de medalii", se afla in in plin centrul Berlinului si este considerat Patrimoniu Mondial UNESCO din 1999. ...citeste mai departe despre "Jaf la un muzeu din Berlin: A fost furata cea mai mare medalie din lume. E facuta din 100 de kg de aur" pe Ziare.com

#furt muzeu Berlin medalie aur , #Stiri International