Izolarea si suspiciunile din jurul miliardarului Rinat Ahmetov

Joi, 23 Octombrie 2014, ora 15:21
1168 citiri
Izolarea si suspiciunile din jurul miliardarului Rinat Ahmetov

Rinat Ahmetov nu mai este in centrul atentiei publice din Ucraina. Miliardarul ucrainean, proprietar al echipei de fotbal Sahtior Donetk, a fost nevoit sa paraseasca orasul sau natal. Se pare, totusi, ca "tarul Donbasului" nu are de gand sa renunte la influenta sa asa usor.

"Cea mai mare pedeapsa pentru mine ar fi sa nu fiu in tara mea, sa nu am dreptul sa simt pamantul din Donetk sub picioarele mele. Sunt un patriot", spunea Ahmetov in urma cu ceva timp, cu mana pe inima. Aceasta scena se desfasura in 2013 in Donetk, oras aflat la granita de est a Ucrainei.

In acea perioada, in Kiev, aveau loc manifestatii impotriva presedintelui de atunci, Victor Ianukovici, mania populara fiind indreptata si impotriva lui Ahmetov, aflat in cercul de influenta al Partidul Regiunilor, cel care conducea tara.

Fuga oligarhului

Astazi, Ahmetov urmareste de departe dezastrul din natalul sau Donetk. Dupa schimbarea puterii de la Kiev, separatistii prorusi au declarat provinciile estice Donetk ...citeste mai departe despre "Izolarea si suspiciunile din jurul miliardarului Rinat Ahmetov" pe Ziare.com

#Ahmetov Ucraina Sahtior, #Rinat Ahmetov afaceri Donetk, #Ahmetov relatii separatisti prorusi, #Ahmetov politica Ucraina , #Stiri International